Villeroy & Boch maakt niet alleen serviezen. Nee, ze maken ook prachtige kristallen glazen. Een absolute wannahave is de Ovid collectie. Een serie witte en rode wijnglazen, waterglazen en champagneflutes met een perfecte vorm om de smaak van wijn en champagne goed uit te laten komen. Hier de info.

Vorm wijnglas bepalen

Door het gebruik van het juiste wijnglas kan de smaak van een witte of rode wijn echt oprecht verbeterd worden. Het juiste wijnglas bepaalt waar de wijn de smaakpupillen in onze mond als eerste raakt én bepaalt aan hoeveel lucht de wijn is blootgesteld voordat we deze drinken.

Vorm rode wijnglas

Rode wijnglazen zijn vaak breder en/of wijder. Het is ook de bedoeling dat de wijn voldoende ‘lucht’ krijgt. Daarnaast zijn rode wijnen vaak aromatischer en in een breed glas ruik je de geuren beter.

Vorm witte wijnglas

Witte wijnglazen zijn vaak smaller van vorm. Een witte wijn wil je juist langer koel houden. Een smal glas zorgt daarvoor. Daarnaast zijn de aroma’s van deze wijnen minder belangrijk.

Ovid collectie

Allemaal informatie die Villeroy & Boch ideaal heeft verwerkt in de vormen van hun wijnglazen. Alle glazen uit de Ovid collectie zijn gemaakt van kristalglas, hebben de juiste vorm voor het juiste gebruik en zijn vaatwasmachine bestendig. De glazen worden per 4 stuks verpakt en geleverd.

Andere bestsellers en klassiekers onder het glaswerk van Villeroy & Boch zijn de volgende collecties:
- La Divina
- Purismo
- Maxima
- Function