Servies, glas en bestek trends 2019

Een stijlvol servies, mooi glaswerk en trendy bestek maken een etentje nét even anders. Aankomend jaar kunnen we ons hart ophalen. Ga je liever voor stoer en classy, shabby chic, bohemian style of klassiek en stijlvol. Inspiratie nodig? Hier de trends voor 2019.

Servies

Voor servies is en blijft de trend mix en match. Kies voor natuurlijke materialen en maak het af met een paar items in een sterk kleuraccent. Het Villeroy & Boch Manufacture servies is hier een goed voorbeeld van. Mooi in stijlvol grijs en wit met warmrood als kleuraccent. Wat dit servies zo bijzonder maakt zijn de items met leisteenlook in zwart en wit, genaamd Manufacture Rock. In januari 2019 komt de Manufacture Desert Art serie op de markt. Deze serie is geïnspireerd op de schilderkunst van de Aboriginals, een van de oudste schildertradities ter wereld.

Bestek

Dé trend voor 2019 is kleurrijk bestek. Naast chic, zwart bestek is ook koperkleurig bestek (of rosé of bronzen bestek) een echte musthave in 2019. Koper was natuurlijk al een tijdje een trend op het gebied van interieur en woonaccessoires en nu dus ook helemaal hip en happening voor in de keuken en op tafel. Hebben!

Glaswerk

Bij glaswerk zien we als trend om metalen finishes (goud, zilver rose/koper) te verwerken in een nieuwe collectie. De iconische iPhone in goud, zilver of rosé is de voorloper van deze trend en heeft eigenlijk baanbrekend werk verricht. Bij Villeroy & Boch verwerken ze deze trend in de nieuwe collectie glazen van Manufacture.