Wie kent ‘m niet Peter Rabbit oftwel Pieter Konijn. Het verhaal van het wereldberoemde konijntje dat in 1893 het levenslicht zag dankzij schrijfster Beatrix Potter. Serviesgoed fabrikant Wedgwood zag er wel brood in en produceerde een speciale kinderservies lijn van Peter Rabbit met schattige bekers, papschaaltjes, borden, eierdopjes en zelfs wandklokken. Hier het verhaal!

Beatrix Potter en Peter Rabbit

Peter Rabbit is ontstaan uit een brief die Beatrix Potter schreef naar een vijfjarig ziek jongetje (Noel Moore). In 1901 – tijdens kerst – kopieerde zij dit verhaal zelf 250 keer en in 1902 werd dit verhaal – dankzij uitgeverij Frederick Warne & Co op grotere schaal gepubliceerd. Beatrix Potter schreef voor deze uitgeverij nog eens 22 boeken over de avonturen van Peter Rabbit.

Original en New Look

Peter Rabbit is vervolgens uitgegroeid tot een wereldberoemdheid. Wie van de kinderen kent ‘m niet? Niet verwonderlijk dat Wedgwood dit karakter liet vereeuwigen op hun servies. Bij Annaservies hebben wij de hele serie van Peter Rabbit kinderservies. Er zijn twee lijnen namelijk Peter Rabbit Original en Peter Rabbit New Look. Check onze site voor de verschillen

Geweldig als kado

Geschikt als cadeau zijn bijvoorbeeld de 2-delige setjes met o.a. 1) beker en een schaaltje, 2) boekje en een spaarpot, 3) een beker en een pluche van Peter Rabbit of 4) een bord, beker en papschaaltje.

Andere Wedgwood kinderserviezen

Andere kinderserviezen van Wegdwood zijn: