Kun je door de dag heen ook zo genieten van een lekkere espresso? Wij ook! Helemaal als espresso wordt geserveerd in een mooi en comfortabel espressokopje. Op de een of andere manier heeft dit toch invloed op de beleving bij het drinken van een kopje koffie. Daarom hier even wat meer informatie over mooie espressokopjes die we als 'de beste espressokopjes' zouden kunnen betittelen. 

De beste materialen voor een espressokopje

Een espressokopje wordt in de meeste gevallen gemaakt van porselein. Porselein is stevig en makkelijk schoon te maken. De meeste merken verkopen servies van de beste kwaliteit porselein zoals het Fine Bone China van Wedgwood, Villeroy & Boch, Royal Albert, Royal Doulton of welk ander merk dan ook. Fine Bone China is één van de sterkste soorten porselein die gemaakt wordt. Zo kan je zolang mogelijk genieten van je favoriete kopje espresso. Wedgwood heeft een uitgebried assortiment koffie- en espressokopjes met een diversiteit aan dessins, van modern met op de randen een subtiel gouden randje tot bloemendessins of effen espressokoppen? Ook Villeroy en Boch, Pip Studio en andere merken hebben een uitgebreide keuze uit kopjes.

Is jouw espressokopje vaatwasserbestendig?

Bekijk altijd de schoonmaakvoorschriften van de producten die je aanschaft. Of vraag het onze medewerkers. Zij kunnen er meer over vertellen. Bij ons op de website staat per kopje aangegeven of het vaatwasser- en magnetronbestendig is. Als een espressokop niet in de vaatwasser kan, is er ook een andere manier om de aanslag van een kopje te verwijderen. Laat kopjes kort weken in warm water met zuiveringszout en na enkele minuten zie je dat de aanslag compleet verdwenen is.

Verschillende vormen en maten

Espressokopjes zijn er in veel verschillende vormen en maten. Neem de klassieke witte kop van Villeroy en Boch. Deze past in vrijwel elk interieur en kan je makkelijk combineren met anders servies. Dit geldt ook voor de ASA Selection Ligne Noire collectie. Deze witte kopjes hebben een subtiel zwart randje en hebben daarom een moderne uitstraling, passend bij elk servies.

Zoek je fleurige kopjes voor bijvoorbeeld een High Tea? Dan is Pip Studio een leuk merk om eens te bekijken. Zeker Blushing Birds of Lily & Lotus hebben leuke, vrolijke espressokopjes inclusief schotel die perfect zijn voor deze gelegenheid! In onze winkel in Leerdam en online hebben we een groot assortiment aan grote en kleine kopjes, schotels en bijpassende espressolepels.

Het beste espressokopje in een effen kleur

De beste espressokopjes in een effen kleur zijn die van Villeroy en Boch. Optimaal genieten zowel in de ochtend als de avdon na een heerlijke maaltijd. Het tijdloze design verrast je elk moment van de dag. De meeste kopjes zijn gemaakt van porselein en kunnen in de vaatwasser. Een echte aanwinst voor elke koffieliefhebber.

De ASA Selection à Table serie: voor weinig kastruimte

Heb je niet zoveel kastruimte maar wil je toch gebruik maken van mooi servies? De ASA Selection à Table serie biedt hiervoor een handige oplossing. De kopjes zijn eenvoudig op te stapelen, waardoor het servies minder ruimte in beslag neemt. Ideaal voor in een klein huis of kleine keuken! Daarnaast zijn de kopjes eenvoudig te combineren, vanwege het simpele, maar sierlijke design.

Of toch liever een leuk dessin?

Wakker worden met fluitende vogeltjes en de opkomende zon? Hierbij hoort natuurlijk een espresso beker met een bloemendessin. Een voorbeeld van een zomers kopje met een vlinder- en vogeltjes dessin is de Villeroy & Boch Amazonia-Anmut espressokop. Bent u bang dat een druk dessin niet past bij uw huidige servies?  Het een trend om je servies te combineren. Verwen uzelf nu met een nieuw espresso set en mix & match erop los!

Bekijk het grote aanbod van Anna Servies en neem contact met ons op indien je vragen hebt over één van onze serviezen.