Bent u op zoek naar de perfecte latte macchiato glazen voor thuis? Wij vertellen u er alles over in onze blog. Een latte macchiato is niet alleen lekker maar ook een lust voor het oog, vooral wanneer deze in het juiste glas geserveerd wordt. Waar moet u op letten? Welke bekende merken zijn er? En welk design past het beste bij u? Wij helpen u bij uw keuze voor het beste glas voor uw latte macchiato.

Hoe groot is een latte macchiato glas?

Een latte macchiato bestaat uit drie laagjes, namelijk espresso koffie, gestoomde melk en melkschuim. In één glas gaat een kopje espresso en zo’n 250ml melk. Omdat de melk wordt opgeschuimd neemt deze meer ruimte in beslag en daarom wordt een groot glas aangeraden. Echter kunt u ook kiezen voor latte macchiato kopjes.

De inhoud van een latte macchiato glas kan verschillen, maar een glas tussen de 350ml en 500ml is aan te raden in verband met de hoeveelheden melk en melkschuim. Een lang transparant glas heeft de voorkeur omdat dan de verschillende laagjes goed gezien kunnen worden.

Waarom een dubbelwandig latte macchiato glas?

Een dubbelwandig latte macchiato glas heeft verschillende voordelen. Dubbelwandige glazen zijn namelijk beter geïsoleerd, hierdoor ontsnapt de warmte minder snel en blijft de koffie dus lekker warm. Ook als u hem even laat staan. Verder wordt de buitenkant van het glas minder heet waardoor u het glas makkelijk vast kunt pakken, ook als het glas geen oor bevat.

Kies voor een design dat bij u past!

Latte machiato glazen zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten. Het is belangrijk dat u een stijl kiest die goed bij u en uw servies past. Op zoek naar een tijdloos dubbelwandig latte macchiato glas? Kijk bijvoorbeeld eens naar dit Villeroy & Boch latte macchiato glas. Houd u van een meer trendy design, neem dan een kijkje naar het New Wave Latte Macchiato glas.

Latte macchiato glazen bij Anna Servies

Kortom, er zijn latte macchiato glazen in alle soorten en maten. De belangrijkste punten om bij stil te staan bij de aanschaf hiervan, is dat u een glas uitkiest van het juiste formaat, welke een lang ontwerp heeft om de laagjes zo het mooist tot zijn recht te laten komen en welke het beste past bij uw persoonlijke smaak en servies. Anna Servies biedt al jarenlang het mooiste servies, glazen en ander keukengerei aan. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de perfecte latte macchiato glazen. Neem gerust contact met ons op!