Een lange avond op de bank liggen met een warm dekentje en een theepot die de hele avond hete thee blijft schenken. Voor ons ultiem genot! Een dubbelwandige theepot is perfect om deze warmte vast te blijven houden. De smaken van de thee komen tot zijn recht in het eenvoudige, maar mooi gevormde design. Een dubbelwandige theepot is daarbij sterker dan normaal glas, krasbestendig en enorm isolerend. Daarnaast zijn er ook bijpassende dubbelwandige glazen, bekers en kopjes die deze warmte blijven reguleren. Een echte aanwinst voor elk huishouden!

Dubbelwandige theeglazen bestaan niet uit normaal glas

Dubbelwandige theeglazen zijn modern uitziende glazen en daarnaast zeer functioneel. Het dubbelwandige glas is niet gemaakt van doorsnee glas, maar van borosilicaat. Dit is een harde glassoort en hierdoor meer krasbestendig. Daarnaast is borosilicaatglas niet gevoelig voor warmte of kou. Hierdoor zetten uw dubbelwandige koffieglazen bijvoorbeeld niet uit wanneer uw koffie voor uw gasten inschenkt. Door deze eigenschappen hebben dubbelwandige glazen een langere levensduur dan bijvoorbeeld porseleinen mokken. Ideaal voor de echte koffie en theeleuten onder ons.

Hoe worden ze gemaakt?

Achter het maken van dubbelwandige glazen zit een bijzonder proces. Het dikke borosilicaatglas wordt geleverd in een grote buis. Deze grote buis wordt door middel van hitte in delen gesneden. De op maat gemaakte delen worden vervolgens in een mal in model gebracht. Wanneer het glas de juiste vorm heeft, wordt de bovenkant afgesneden. Dit gebeurt zowel bij het binnenglas, als bij het buitenglas. Er ontstaan dus twee losse onderdelen. Deze losse onderdelen worden aan elkaar gemaakt door middel van hitte. Dit is een heel fragiel werkje. Als laatste wordt er met precisie gekeken of elk glas op elkaar lijkt. Dubbelwandige glazen vragen dus om echt maatwerk!

Geschikt voor de vaatwasser of magnetron?

Sommige dubbelwandige thee- en koffieglazen zijn vaatwasmachinebestendig en andere niet. Bekijk de productinformatie per glas. Wanneer de glazen in de vaatwasmachine kunnen, zijn ze meestal ook geschikt om in de magnetron en vriezer te doen.

Villeroy & Boch dubbelwandige theeglazen en theepot

Bij Anna Servies hebben we een grote collectie aan Villeroy & Boch dubbelwandige theeglazen en theepotten. De collectie Artesano Hot Beverages-lijn staat voor puur en helder en is gefocust op de essentie. Door de eenvoudige maar toch chique uitstraling passen de glazen en theepotten in elke gelegenheid. Geschikt voor koffie, thee en bijvoorbeeld warme chocomel. 

 

Bekijk nu ons grote aanbod aan dubbelwandige glazen op Anna Servies. Op zoek naar een nieuwe theepot? Bekijk dan bijvoorbeeld de prachtige theepot dubbelwandig van Villeroy & Boch.