Dieren- en bloemenprints zijn dé trend dit seizoen. Niet alleen op het gebied van mode en interieur. Ook in de servieswereld zien we dierenprints en botanische prints terugkomen. Hoe je jouw eettafel een ware ‘Wildlife’-look kan geven? Hier de inspiratie.

Villeroy & Boch Amazonia

Amazonia is een kleurrijk en exotisch servies met prachtige dessins van blauwe passiebloemen, gele orchideeën, fladderende kolibries en vlinders met groene bladeren als contrast. Met Amazonia zet je het tropische regenwoud op tafel. Alle items zijn afgewerkt met een stijlvolle gouden rand. Amazonia is een extravagant servies met fijne motieven dat je goed kan combineren met andere serviezen. Een goed voorbeeld van tropische diversiteit compleet met dieren- en bloemenprints.

Villeroy & Boch Anmut Amazonia

Anmut Amazonia van Villeroy & Boch is de tijdloze ronde uitvoering van het populaire (vierkante) Amazonia servies. Anmut Amazonia is - net als Amazonia - een spannend, exotisch en modern servies. Dit servies kan je goed combineren met andere (witte) serviezen.

Tip: combineer de ronde vormen van Amazonia Anmut met de vierkante Amazonia borden en/of schalen. Zo ziet de tafel er gelijk heel anders uit. Of combineer het met het bijpassende witte servies van Modern Grace en/of Anmut. Zo springen de tropische prints er nog sterker uit.

Wedgwood Cuckoo

Een opvallend, kleurrijk en elegant theeservies voor een geweldige afternoon-tea-party is de Cuckoo collectie van Wedgwood. Het oorspronkelijke decor, van Chinese bloemen en de koekoek, dateert uit de 18e eeuw maar is door Wedgwood naar een eigentijds ontwerp vertaald en sinds 2010 op de markt als de Cuckoo-collectie. De prints van levendige vogels en stijlvolle Chinese bloemen worden benadrukt met 24-karaats gouden randje. Cuckoo is gemaakt van Fine Bone China en beschikbaar in roze, perzik, lichtblauw en -groen. Dit servies kan NIET in de magnetron.

Wedgwood Jasper Conran Chinoiserie

Last but not least dit opvallende groen-witte Jasper Conran Chinoiserie servies van Wedgwood. Ook hier zijn oude patronen uit het Oosten vertaald naar een eigentijds dessin met exotische bloemen, prints van vogels en botanische prints. Stel je dit servies voor op een mooie houten tafel met wil tafellinnen en zilveren bestek. Modern, stijlvol en helemaal volgens de laatste trends! Prachtig.

Tip

Om nét dat beetje extra effect te geven aan de jungle look, dek je de tafel met warme, natuurlijke kleuren en voeg je materialen als messing (kandelaren, servetringen, e.d.) en fluweel toe.

Kijk voor deze serviezen en/of andere serviezen van verschillende merken op onze site www.annaservies.nl.