Rörstrand

Zweeds design sinds 1726. Bijna 300 jaar geleden werden de eerste borden gemaakt door Rörstrand. Nu, generaties later, maakt Rorstrand nog steeds zeer gewilde serviescollectie met een herkenbare Scandinavische look. Mede dankzij stijliconen als Margot Barolo en Filippa K is Rorstrand erin geslaagd om hun bekende klassieke stijl te bewaren, hier en daar met een duidelijke, eigentijdse twist.

Serviesgoed

Bij Annaservies.nl hebben we de serviezen Ostindia en Ostindia Floris in het assortiment. Twee prachtige collecties in de categorie ‘wit-blauwe serviezen’. Het Ostindia servies werd in Zweden uitgeroepen tot ‘servies van de eeuw’. Het iconische Ostindia servies is zelfs nu (bijna 100 jaar later) nog steeds razend populair. In 2012 kreeg Caroline Slotte (een van de designers van Rörstrand) de opdracht om het iconische Ostindia servies ‘opnieuw uit te vinden’. Het resultaat? De enigszins rebelse Ostindia Floris collectie.

BEKIJKEN

Over Rorstrand

Rorstrand startte in 1726 en is het op een na oudste merk in Europa. Onder leiding van Johan Wolff werd in het kasteel van Rörstrand (Stockholm) de eerste collecties vervaardigd. De eerste serviezen maakte men van faience (aardewerk met een ondoorzichtige laag glazuur zodat het op Chinees porselein leek). Pas veel later werd het servies van Chinees porselein gemaakt. Dit Scandinavische merk staat al bijna 300 jaar voor vakmanschap en uitstekende kwaliteit.

Uit voorraad leverbaar

Bij Annaservies.nl leveren wij Rörstrand serviezen, bestek, glaswerk en tafellinnen uit voorraad. Bent u op zoek naar Rörstrand producten, maar nog niet helemaal zeker welke collectie of welk assortiment? Kom dan bij ons langs en bekijk de diverse showtafels. Zo maakt u een weloverwogen keuze. Een servies is immers voor jaren!